EDI berichten

Binnen de foodbranche zijn steeds meer partijen die gebruik gaan maken van EDI. Met ecBase kunt u inkooporders, verkooporders, verzendingen en facturen via EDI uitwisselen met uw relaties.

DIT IS ECBASE

EDI (Electronic data interchange)

Om online gegevens uit te wisselen is het van belang dat de afzender en ontvanger dezelfde taal spreken. Het komt vaak voor dat handelspartners allerlei verschillende systemen gebruiken om hun bedrijfsprocessen te realiseren. Daarom maken we gebruik van 'een vertaler'.

EDI staat voor Elektronic Data Interchange. Door middel van een EDI koppeling worden orderprocessen, transacties en communicatie die in het verleden telefonisch of op papier werden gedaan, vervangen. Hoe werkt dit bijvoorbeeld?

Wanneer u een bestelling gaat plaatsten bij een leverancier maakt u een digitale inkooporder in uw ERP. Via EDI word deze inkooporder in een standaardversie omgezet en naar de leverancier gestuurd. De leverancier stuurt via EDI een orderbevestiging terug. Op het moment dat de bestelling verstuurd word kan er een digitale pakbon (DESADV) verstuurd worden. Bij het afleveren van de bestelling stuurt de leverancier via EDI een factuur aan de koper.

Zo heeft zowel de koper, als verkoper (leverancier) alle beschikbare data in zijn eigen omgeving staan en is de handeling verlopen, zonder dat er offline gecommuniceerd is geworden. Dit voorkomt fouten en stroomlijnt het bestelproces! Binnen EDI zijn er een hele hoop mogelijkheden!

DIT IS ECBASE

Wij bouwen software

Hoe gaan wij u helpen

Bestellingen
Bestellingen
Relatiebeheer
Bestellingen
Artikelbeheer
Bestellingen
Inkopen
Bestellingen
Voorraad
Bestellingen

Onze klanten